Snoeien

Of u nu extra zonlicht wil, uw dak wil vrijwaren van schade door takken of welke reden dan ook. VERKO staat klaar om op een veilige en professionele wijze uw bomen te snoeien.

Snoeiwerken worden meestal klimmend uitgevoerd omdat het toelaat om in elk uithoekje van de boom te geraken.

Soms is het handiger, of veiliger om snoeiwerken vanuit onze hoogtewerker uit te voeren. Deze heeft een bereik van wel 25mt hoog en kan 15mt ver.

Voor loofbomen is de zomer, wanneer de boom vol in blad staat, de beste periode om te snoeien omdat er dan minder sapstroomverlies is en de woonde zich snel afgrendelt.

Herknotten en forser insnoeien kan best in de winterperiode uitgevoerd worden.

Voor snoeibeurt

voor snoeibeurt

Na snoeibeurt

na snoeibeurt

 

 

Kandelaren of toppen

Kandelaren of toppen van volwassen bomen voeren wij NIET uit, tenzij daar een grondige reden toe is, zoals gevaar op beschadiging rond elektriciteitskabels.

Het toppen van bomen is zeer slecht voor de boom en op termijn zal blijken dat het niet het gewenste resultaat oplevert en eerder een gevaarlijke boom is geworden.

Onoordeelkundige snoeien van bomen kost op termijn handen vol geld.

Toppen vs snoeien

Boomverzorging

De gezondheid van uw bomen is in goede handen bij VERKO.

Bomen kunnen verzwakken door diverse oorzaken. Vaak vinden wij de oorzaak in de bodemgesteldheid rond de boom en kan dit aangepakt worden met eenvoudige ingrepen die daarom niet duur hoeven te zijn. Ook zwammen op de wortelaanzet of stam zijn tekenen die u beter zo snel mogelijk laat onderzoeken.

Ook het onderzoeken van de veiligheid van bomen (VTA) behoord tot ons takenpakket.

Zwammen op bomen