snoeien2

 

Vellen en demonteren van bomen

Soms is het vellen van bomen noodzakelijk. VERKO beschikt over vele jaren ervaring in het vellen van bomen.

Waar het mogelijk is vellen wij de bomen in één keer, maar vaak kan dit niet omdat er te veel schade aangericht wordt aan de tuin, of er is simpelweg onvoldoende ruimte.

Vanuit onze hoogtewerker met een bereik van 25mt hoog en tot wel 15mt ver kan de boom stukje per stukje afgebroken worden en worden de takken en blokken met touwtechniek naar beneden begeleid volgens de regels van de kunst zonder schade te berokkenen aan ander plantsoen of gebouwen.

Waar geen hoogwerker bij kan, ontmantelen we de boom klimmend op basis van touwtechniek.

Wenst u mee te werken om de kosten te drukken, dan kan dat, afhankelijk van het soort werkzaamheden. Maar... Veiligheid komt steeds op de eerste plaats. Helm, veiligheidsschoenen en gepaste handschoenen zijn een minimum vereiste tijdens de werkzaamheden. Neem je de zaag ter hand, of help je bij het verzagen, dan is het dragen van een gepaste zaagbroek en handschoenen ook verplicht. Voor onze medewerkers is het dragen van de helm, zaagbeveiligde schoenen, broek en handschoenen een minimum.

Bomen vellen kan het hele jaar door, maar in bosrijk gebied kan een beperking gelden in het broedseizoen.

Het aanvragen van en kapvergunning is niet altijd vereist, maar in de meeste gevallen wel. VERKO geeft u deskundig advies en helpt u met het invullen en aanvragen van de kapmachtiging indien die vereist is.